Follow

En riktig träningsvecka

Grundskolans sista påsklov börjar nu lida mot sitt slut och vi kan nu konstatera att endast 44 skoldagar återstår innan sommarlov och därefter ett nytt steg i livet som ska ta fart. Just nu känns det otroligt skönt och roligt på alla sätt och vis.
Påsklovet har däremot varit allt annat än lov för Mirakel. Två riktigt bra dressyrträningar och en riktig motivationshöjande hoppträning har avklarats under veckan.
Tanken var även att jag skulle hinna ikapp lite med skolarbetet efter alla nationella prov som redan har tagit bort för många arbetsdagar, men självklart hittar man tusen andra saker som är mycket roligare än att plugga. För att nämna några saker som jag mycket hellre gör än pluggar är till exempel rida, putsa utrustning (som jag egentligen inte älskar), blogga, träffa släkt och vänner, åka till Stockholm och till och med mocka hagen. Att äta ligger självklart alltid före skolan! Äta bör man annars dör man.
 
Träna har vi iallafall gjort och bra har det gått!
I dressyren har vi mycket fokus på lösgörande arbete och att han verkligen släpper sin underhals, kanske inte sista rycket men iallafall ett rejält för att få bort den nu. Träningen har redan på den här veckan gjort stora skillnader på oss båda och han blir riktigt fin på träningarna just nu. Ser fram emot när vi kommit ännu lite längre. Känslan av att vårt team tror på oss trots vår långa och krokiga väg att gå, är en obeskrivligt härlig känsla!
 
Idag hopptränade vi på utebanan för första gången på närmare ett halv år! Han kom med många åsikter men en fantastisk känsla. Det känns riktigt kul när banor på 80cm inte är något problem och energin är det absolut inga fel på! Inför framtiden vill vi högre men det finns så mycket tid att hinna ta oss dit på så det fixar vi.
Höjden är inte det svåra på våra träningar utan det är tiden där emellan. Idag hade vi energin som jag så länge har saknat och den attityd han visade idag gjorde mig bara glad, trots att jag var lite väl nära marken ibland.. Det var lite som att han gav mig alla bocksprång som han aldrig har gjort, men man kan inte bli sur på att han är taggad.
Bjuder på dagens sista runda. Lite trött mot slutet men inte alls som förut! Trots energikrävande övningar och en högre press på honom än tidigare.
2016-04-02 @ 22:50:44 Permalink Ridsport Kommentarer (0)