Follow

Rätt bra ändå

Igår gjordes alltså då min och Mirakels debut i LB:1. Tänk så duktig han var min prins! dryga 60% trots att han fortfarande är påväg uppåt vad gällande muskler och utbildning. Han kämpade på så bra trots att han verkligen blev trött mot slutet, speciellt efter galoppen. Jag hade inte direkt förväntat mig varken längning eller någorlunda avsaktning till trav men båda delarna fick vi till på något vis. T.o.m så att vi fick en av de högsta siffrorna på ena galopplängningen, plutt häst haha. Han kändes så otroligt fin på framridningen, framåt, pigg och glad. Han kändes fin även inne på banan men "dog" lite när vi kom in då det blev en liten 'miss' precis innan vi skulle in på banan vilket gjorde att jag tror att han typ somnade och efter det lyckades jag aldrig få igång honom helt. Men om det var så är jag inte säker på men en gissning kan det få vara i allafall. Men nu tränar vi vidare och hoppas komma tillbaka på nästa tävling och göra ännu bättre ifrån oss, för jag vet att vi kan.
2015-07-29 @ 23:46:23 Permalink Bilder Kommentarer (2)

Planering

I morgon ska jag och Mirakel starta våran första LB:1 i dressyr, alltså en nivå högre än förut. Anledningen är dels att jag tycker det kan vara skoj att se hur han står sig där, och för att jag så länge klagat över "nivån i klasserna". Nu när jag själv får så pass höga poäng tycker jag det kan vara dags att gå vidare. Det jag menar är att nivån i klasserna är för hög eller hur man ska säga. "När jag var ung" så var det helt anorlunda. Nej men seriöst, LC:1 är en debutant klass, då tycker jag man ska kunna vinna på mindre än 60%, jag har varit över 62% alla gånger utom två men ändå bara blivit placerad som 1:a en gång. Vinner man en debutanklass på 73% tycker jag det är hög tid att gå upp ett snäpp. Chansen att ändå bli placerad, antagligen vinna, är ändå stor trots att du går upp en nivå om det är varför du väljer att stanna kvar. Det är inte säkert att vi är redo för en högre klass, men då får jag gå ner igen. Inget mer med det. Provar man inte vet man inte hur det går.
Men sen vill jag även prova en LB:1 nu då vi ska delta i ett div. II lag till hösten och vil inte debutera i laget. Känns inte snällt mot någon, speciellt inte när det är just lag då alla så gärna vill vara med och dra sitt strå till stacken.
Vi har i alla fall tränat en hel del på både längningar och samlingar nu den senaste tiden då LC:1 inte innehåller sådant, just för att det är en debutant klass.  Mirakel behöver mer styrka i galoppen för att orka samla sig tillräckligt för att det ska vara "riktigt bra", han blir därför stark i avsaktningarna till trav. Jag kommer inte prestera några värsting längningar i morgon då det är på en annan sida av våran långa bok. Min tanke är att visa tillräckligt för att bli godkänd men samtidigt så lite att han inte hoppar ut, har varit nära ett par gånger...
Vi har i alla fall ny sadel nu, som ligger perfekt för hans rygg i dagsläget. Förra gången vi bytte sadel red vi ihop ett rejält poängrekord.
Jag har egentligen ingen plan/idé för hur det ska gå i morgon mer än att det blir ett otroligt bra träningstillfälle för oss båda. Ny plats för honom och nytt program för oss båda. Bara det att rida till vänster efter inridningshalten gör mig lite halv förvirrad, men det löser sig säkert. Men ibland är det just det, att inte känna någon "inre press" eller "förväntning" som gör att resultatet blir bra.
Men att min magkänsla säger att det ska gå bra kan jag inte mörka för någon, allra minst för mig själv. Men det går som det går, vi debuterar men gör vårt bästa.
Ikväll ska jag mest gå ut på en härlig skogstur och ha roligt med min bästa kompis. Det om något känns för mig som en riktigt bra uppladdning inför morgondagens kvällsstart. Det har även flugit i mig en idé om att jag ska försöka sy knoppar i morgon, göra så kallade "Holländska knoppar" (se bild nedan), men vi får se hur det går. Med lite övning ikväll så hoppas jag på det bästa möjliga.
Jag är hur som helst väldigt taggad inför morgondagen och det sak bli otroligt roligt och det är ändå det viktigaste enligt mig, att ha kul.
2015-07-27 @ 16:04:20 Permalink Min vardag Kommentarer (0)

Motiverad

Glöm allt jag sagt om att dra igång bloggen på nytt, det är nu det sker! Jag sitter och jobbar med ny design, nya inlägg och till viss del nytt koncept. Känner mig mer motiverad än någonsin just nu. Känner att bloggen har varit lite i dåligt mood den senaste tiden med tanke på försäljning och diverse omotiverade inlägg och längre uppehåll från bloggen överlag. Nu ser jag inga dåliga och tråkiga händelser på länge vilket gör att bloggen bör få en masa uppmärksamhet och inga anledningar finns till att inte titta in här.
Hur den nya designen blir tänker jag inte avslöja än, men ljusglimtar kommer!
2015-07-27 @ 14:39:01 Permalink Min vardag Kommentarer (0)

Regnet gör så ponny surar ihop

Dagens ridtur var inte mycket att hänga i granen... Regent öste ner och vägen stog under vatten, men rida skulle vi! Jag tänkte ta en liten typ skogstur bara för att göra någonting. Han var dock inte lika imponerad.. Längst bort på vägen där jag hade tänkt svänga av in i skogen till vänster bara tvärvägrade han att gå. Vi kom ingenstans förutom uppåt.. jag tänkte att han antagligen ville å hem så jag försökte "lura" honom åt det hållet men nej, han stog kvar och skuttade runt på stället som värsta fjanten, gå var typ det sista han ville. vi kom då hem till sist men ridturen blev väl sådär 30 minuter kortare och mycket tråkigare ridvägs mässigt.. haha.
2015-07-09 @ 20:56:00 Permalink Min vardag Kommentarer (0)

En resa för länge sedan

2007 åkte jag och mina föräldrar till möjligtvis en av jordens absolut finaste platser, Seychellerna. 
De flesta har aldrig hört talas om det och undrar vad det är och var det är. 
Seychellerna är en liten men naggande god ögrupp öster om madagaskar i Indiska Oceanien. Vi var på öarna Praslin, La Digue och huvudön Mahe där huvudstaden Victoria ligger. Praslin levererade bland mycket annat turkost 30 gradigt vatten och mycket spännande och god mat. På La Digue cyklade vi runt en hel dag och kollade på natur, djur och riktiga uppfiskade gamla piratskepp. Trots att det var 8 år sedan kan jag fortfarande komma ihåg platser, upplevelser och människor. 
Vi vandrade runt i underbara regnskogar och duckade för jätte kokosnötterna Coco de mer. En och annan jättesköldpadda träffade vi också på. Två veckor stannade vi på denna paradisplats och jag skulle kunna skriva hur långa texter som helst om hur underbart och fint allt var, men det blir någon annan gång om någon orkar läsa allt det. 
Jag skulle absolut kunna rekommendera denna underbara resa och önskar att jag själv fick uppleva allt det här tusen gånger om! Någon gång i framtiden kanske jag kan komma tillbaka, men först ska jag gå och köpa mig en trisslott.. 
2015-07-09 @ 00:29:29 Permalink Min vardag Kommentarer (0)

Tar med mig bloggen i fickan

Jag vill så gärna börja få snurr på bloggen, för att försöka få ut något tänker jag börja med att göra lite mer spontana inlägg, kanske inte så maffiga men ändå en början, en tanke. 
Min förhoppning är även att sådana inlägg ska finnas i ny form varje dag plus ett mer välskrivet och genomtänkt inlägg per dag. Det svåra är bara att komma på vad som ska stå.. 
2015-07-09 @ 00:17:02 Permalink Min vardag Kommentarer (0)