Follow

Sadelutprovning

I morgon var tanken sen några dagar tillbaka att vi skulle rida vårat första pass för intstruktör. Men ritkigt så blir det inte, utan i morgon ska vi prova ut sadlar! Känns väldigt skönt att få det gjort så jag kan börja träna på riktigt. Spännande spännande! :D 
2015-01-30 @ 22:39:59 Permalink Min vardag Kommentarer (0)

En dryg vecka

Nu har jag ägt Mirakel i drygt en vecka, vi känner absolut inte varandra i ridningen än. Men oj vilken utveckling vi har gjort redan nu! Har insett att enda sättet att komma framåt på är (vilket Ifs är helt självklart egentligen) att våga prova. Göra fel, göra om och göra rätt. Bara en sån sak som att prova in träns, prova sadlar, fundera över eventuella paddar att ha under sadeln, känna och klämma tar så mycket längre tid än vad man kan tro. Vissa resultat blir bättre än andra, men alla sätt är bra utom de dåliga.

I skrivande stund har jag ridit 3 gånger. Två gånger i ridhus och en gång hemma, dels för att jag inte varit hemma i helgen och dels för att jag inte har någon brådska. Vi hinner rida och träna hur mycket som helst ändå. Herregud, nu låter det som att jag bara låter han stå och inte göra någonting.. Men jag tänkte på bådas bästa och kände att det ändå inte var någon ide att rida de första dagarna utan låta han aklimatisera sig här i Norrland och bo in sig med allt nytt som hans nya hem innebär. 
I morgon ska han få vila och ta igen sig efter helgens alla intryck han fått ta in. Vi har även släppt ihop han och Thor vilket fungerar hur bra som helst, jisses vad kul de har på dagarna. De bara springer och springer haha :} 
På lördag ska vi göra vårat första ridpass för instruktör. Ska bli otroligt kul och spännande att se hur han kommer agera då! Det gäller att passa på innan "smekmånaden" tar slut... 
2015-01-26 @ 22:32:07 Permalink Min vardag Kommentarer (0)

Framåt vi går..

Igår provade vi en av alla sadlar vi fått låna, vilket gick hyfsat bra faktiskt. På dagens schema stog provning av ett träns för att se om det skulle funka att börja röra på honom. Även det funkade helt okej så nu kommer vi framåt! :D 
 
2015-01-19 @ 21:49:14 Permalink Min vardag Kommentarer (0)

Gaaalet :'}

Världens underbaraste lilla individ, kunde inte köpt någon bättre än dig. Älskades Mirakel, hoppas du trivs för det kommer bli många lååånga år tillsammans! :') 


Det här är då, för er som inte redan visste det, Mirakel. En valack född 2008 efter (far) Veronas Bo-GI och undan (mor) Minus. Han är en otroligt härlig individ med mycket kärlek och nyfikenhet. Han är absolut en av de sötaste och vackraste hästar jag någonsin skådat. Jag menar, titta bara på den där lilla söta mullen. Det är ju nästan så man smälter :')
2015-01-18 @ 22:39:13 Permalink Bilder Kommentarer (0)

Svävandes på små moln

Idag är dagen med stort D! Dagen som jag väntat på i snart över ett år, dagen som jag tvivlade på ens skulle komma. Dagen då jag äntligen får hem min blivande ponny. Kunde inte vara lyckligare denna stund! 
 
När jag började leta ponny så hade jag en drömlista på hur den här ponnyn skulle vara på alla sätt och vis. Vilket var: 
• valack 
• 7 år gammal
• inte trög eller för stark och pigg, lagom helt enkelt
• allround typ, alltså kunna hoppa LC (90cm) och dressyr uppåt i klasserna
Listan kan fyllas mycket längre men det som nu står är det viktigaste. 
Allt mer jag letade insåg jag att min drömlista stannade som dröm. Det var för svårt att få allt det där för den summan pengar som vi lägger på ändå 'bara' ett intresse. 
Jag släppte på "kraven" och började leta efter en ponny som var mellan 5 och 9 år gammal, jag övervägde till och med att ta hem ett till sto. 
Anledningen till att jag alltid har sagt att det blir inga fler ston på denna gård för mig är så enkelt som att vi bor i en trav by, med en hel del unghingstar. Kan man lite så förstår man rätt snabbt att det inte funkar. I våras var Elicia brunstig konstant från Mars till typ Juni. Hela vårsäsongen var egentligen inte alls bra men man kämpade väl vidare, det var bara så det var. "The life isn't about waiting for the storm to pass, it's abut learning to dance in the rain" 
Det var såklart inte så kul för henne heller. Så då vet ni som undrat så mycket vad det är för fel på ston, varför jag inte kan köpa ett sto. Jag älskar ston, de är så personliga och Goa men det har aldrig kunnat vägas in så länge jag bor där jag bor. 
Men så kom han, ponnyn som hämtas idag. Valack, 7 år, kan/kommer kunna det jag vill, underbart temperament och inte för dyr. Helt otroligt. Kan inte förstå hur det kunde gå så bra. Men, han är inte hemma än. Men nog är det nära allt ;p 

För tänk vilken resa 2014 har varit i hästeltar vis. Vi har åkt runt genom halva Sverige, provat större och mindre ponnyer, snälla och halvgalna, otroligt väldridna och sönder ridna, välhanterade och mindre bra hanterade. Jag har hoppat i dressyrsadel, ridit dressyr i hoppsadel, blivit upptryckt i sargen, nästan blivit översprungen och ramlat av. Herrejösses x)

Bara för att tänker jag hålla lite på vad han heter, hur han ser ut, hans stam och lite allmänt om honom (för er som inte redan vet det) tills i eftermiddag. ;*
2015-01-17 @ 09:15:00 Permalink Bilder Kommentarer (0)

Kreativ halvtimme

Tog mig en vända med kameran idag, vilket resulterade i en halvtimmes kreativitet bakom skärmen. 
Detta lyckades jag med, blev riktigt nöjd för en gångs skull. ^-^

 
2015-01-04 @ 15:56:37 Permalink Bilder Kommentarer (0)

GOTT NYTT 2015!

Vill bara önska er alla ett Gott nytt år!
Jag hoppas att ni kommer fortsätta kika in här för snart snart snart kommer det hända grejer! :p
2015-01-01 @ 13:36:57 Permalink Min vardag Kommentarer (0)