Follow

2014

Nu lider 2014 mot sitt slut och snart välkomnar vi 2015. 
2014 har varit ett omtumlande år på alla olika sätt, allt från början till slut har hänt under detta år. 

Årets första tävling var, som den varit de senaste tre åren, i Svärdsjö. 
Elicia var inte alls på den nivå jag hoppades på att hon skulle bli längre in på säsongen. Trots det vann vi, vilket var helt underbart.
 
Tiden gick och vi tränade och tävlade flitigt men tyvärr inte direkt framgångs rikt alls. Hon var trög som bara den och ville inte alls tävla på det sättet jag ville. Allt eftersom tiden gick märkte jag starkt att hon inte ville längre. 
Höstens säsong och hösten i sig har varit väldigt tung och jobbig på en hel rad olika sätt. Jag strök mig från DM med sorgen i halsen. Tanken var att vi skulle tävlat DM på högre procent än förra året, gå in på höstsäsongen med dunder och brak och sedan avsluta vår underbar karriär med flaggan i topp. Istället började det med att vi, som sagt, strök oss från DM, trögade oss igenom LB/LA program och sedan avbröt vår del i laget och jag fick byta ponny till en ridskoleponny.
 
För lite drygt 7 veckor sedan anföll höstens abolut värsta stund mig och min älskades bästa vän, vår bruna fina katt Felix, fick somna in. Det kändes otroligt i hjärtat att säga hejdå till sin bästa vän. Den känslan är något man inte kan sätta ord på, en känsla man aldrig vill behöva uppleva! 
12 år gammal blev han min bästa vän, på något vis är det självklart en lättnad att du inte behöver ha några bekymmer längre men tråkigt är det såklart! Men nu har du det bra där uppe bland alla andra. Du vet att du alltid har och kommer att ha en stor plats i hjärtat!
 
Att le till kameran kanske inte alltid var det som stog högst i fokus..

Under hösten har även tanken varit att min älskades Elicia skulle säljas, men så har det 'tyvärr' inte heller blivit. En provridning har vi haft inbokad men det sket sig totalt.. Vi putsade och fixade och donade med både Elicia och stall i en vecka i förväg, flyttade på saker i vardagen och anpassade allt för just den timmen då de skulle komma och titta på min älskades pärla. Men när dagen väl var framme och tiden slagen kom det ingen som ville kolla på min fina ponny. Vi ringde för att höra var de hade tagit vägen, men även det utan framgång. Sen dess har det varit så gott som tyst och det börjar bli dags att lägga upp annonsen på nytt. Men för tillfälelt är det nog ganska lönlöst eftersom inte många vill äga ponny under vintern med tanke på kyla, underlag och allmänt julstök och andra finurligheter. 

Under årets gång har jag provridit sammanlagt 6st hästar. Allt från de lite grövre typen till de smäckrare, de lite trögare till de lite piggare. Men än har inget fallit mig helt i smaken fören kanske nu? Mer vågar jag faktiskt inte berätta just nu, men jag hoppas verkligen på att kunna ge er ett besked under veckan eller nästa. 
Det hade varit helt underbart kul att berätta för er alla mål och förhoppningar, alla planer och roligheter som jag skulle kunnat planera med den nya ponnyn. Men ni får suga lite på den karamellen så kommer ni få veta allt om den nya ponnyn, ras, ålder, stam, planer för framtiden och allt ni kan undra kommer tas upp när den dagen är kommen. 

Hoppas ni har haft ett bra 2014 så blickar vi nu fram mot 2015!
2014-12-29 @ 23:36:00 Permalink Bilder Kommentarer (0)

Underbara jul

Nu får man ändå lov att säga att julen är över, tyvärr. 
Nu de senaste dagarna har vintern verkligen visat en av sina bästa sidor! 
Därför bjuder jag på lite vinter/jul bilder tills vidare :)
 
 
2014-12-28 @ 22:33:45 Permalink Bilder Kommentarer (0)

Kuckelimuck-medicin

Idag pepprar jag mig med kuckelimuck mediciner då min hals tydligen bestämt sig för att göra ont lagom till jul. Tack men nej tack. 

Förutom halsen så är allt riktigt toppen, felfri med Helios på den årliga Julklapsshoppningen i Säter. Ingen riktigt tip top runda men nöjd är jag! 

Gaalet att julafton är om bara tre dar, har inte fattat att jag fått lov än en gång..

Måndag efter jul har jag en provridning inbokad, som alltid är det spännande att se hur just den ponnyn är. Jag har sagt det alltför många gånger och säger det en gång till, denna ponny känns som något jag verkligen vill ha. 

God jul!
2014-12-21 @ 19:50:41 Permalink Min vardag Kommentarer (0)

Vad vill just DU läsa?

Nu frågar jag dig, ja just dig, vad vill du läsa om här på bloggen? 
Åsiktsinlägg, tips, tankar om ..., ja vad vill du se? c: 
Ta dig två minuter och tänk igenom och kommentera! Blir så mycket lättare att skriva bra och läsvärda inlägg om jag får veta vad det är ni vill läsa om! ;)
2014-12-10 @ 22:18:16 Permalink Bilder Kommentarer (0)

Grattis

Ja men tack! 14 år idag, finaly. Känns dock som att jag ska fylla 15, har ju varit 14 ett helt år, eller inte.. Hur som helst så inledde jag dagen med en halvgalen tur på Elicia. Gameltanten, inte det minsta trött av ålder inte haha x) 

Ser verkligen framemot tårtan, har tänkt på den hela helgen hehe ;) 

Ps, har ni sett nya fliken om mig? :3
2014-12-07 @ 11:51:58 Permalink Min vardag Kommentarer (0)

Jul

Kan ni förstå att det är jul om knappt 19 dar? Det kan i varje fall inte jag x) 
Vad tycker ni är det bästa med julen? Själv tycker jag det är själva stämningen, all gemenskap, maten och självklart julklapparna. Men ingen jul hos mormor med all mat osv är ingen riktig jul haha ;) 

Tiden går så fort.. Så sjukt, fyller år på söndag. Jul om 19 dar och snart 1 1/2 år kvar innan gymnasiet. Herregud om 1 år ska man välja sin framtid. Känns ju mer eller mindre helgalet. Roligt men läskigt, alltid lite scary att börja i ny skola med nya personer och nya rutiner. Vi får helt enkelt se hur det går ;)

Så vad tycker ni om designen? :3
2014-12-05 @ 22:00:14 Permalink Min vardag Kommentarer (0)

Sista flyttkartongen är lastad!

Nu kan jag stolt meddela att ormhojs.wordpress.com inte längre kommer vara aktiv då jag äntligen flyttar över hit till ormhojs.blogg.se. Ingen jätte skillnad mer än liiite lite i namnet och designen. Känns otroligt bra att få sätta en lite mer personlig prägel på bloggen! Några små saker har jag fortfarande kvar att pilla på men det är inget som egentligen är väldigt nödvändigt.. 

Ni som följt mig / läst senaste inlägget på förra bloggen kanske kommer ihåg att jag skrev att bloggen skulle startas upp igen när den nya ponnyn anlänt till stallet. Riktigt så blir det inte då jag har fått tillbaka blogglusten fortare än vad jag trott. Jag är intresserad av en viss ponny vid namn K...... men vi får allt se vad som händer. Ni får förhoppnings vis veta mer i morgon! 

På söndag är det min födelsedag vilket ska firas med denna nutella-tårta, ser så galet god ut så jag är tvungen att göra den haha x) 
 


Se hela receptet och massa andra godsaker http://bakamedfrida.se/category/tartor.html! (:

Förövrigt så har jag haft studiedag idag vilket jag utnyttjade med att sitta och koda klart bloggen heeela dan... typ.

2014-12-05 @ 19:53:03 Permalink Min vardag Kommentarer (0)